Alman Doktor Walter Kempner tarafından 1934 yılında geliştirilen pirinç diyeti, 2005 yılında yeniden düzenlendi. Diyetisyen Kitty Rosati ve Kardiyolog Robert Rosati bu diyeti kilo verme amaçlı olarak düzenledi. Zayıflatma etkisi anlaşıldıktan sonra tüm dünyada pirinç diyeti akımı başladı.
Ancak bu diyeti yapanların zayıflayabilmek için aynı zamanda egzersiz de yapması şart. Beraberinde kalsiyum ile D vitamini takviyesi de almaları gerekiyor. Yaklaşık 3 hafta uygulanan pirinç diyet listesini harfiyen uygulamak da mühim.
Pirinç Diyeti – İlk Hafta
Diyetin ilk gününde her öğünde 2 kase pirinç ve 2 adet de meyve tüketilmesi gerekiyor. Haftanın kalan 6 gününde ise kahvaltıda yine 1 kase pirinç, 1 tane elma ve 1 bardak da yağsız süt tüketilmesi gerekir. Öğle ile akşam yemeklerinde 2 kase pirinç, 3 adet sebze ve 1 adet de meyve yenmesi gerekir.
Pirinç Diyeti – İkinci Hafta
İkinci haftanın ilk günü yine her öğünde 2 adet meyve ve 2 kase de pirinç tüketilmeli. Haftanın diğer günlerinde kahvaltıda 1 kase pirinç, 1 elma, 1 bardak yağsız süt tüketilmeli. Öğle ve akşam yemeklerinde 2 kase pirinç yenmeli. Diyetin ikinci haftasının son günü önemli. Bu günde sabah kahvaltısı 2 kase pilav, 1 elma ile yapıldıktan sonra öğle yemeğinde 3 kase pirinç ve 1 meyve tüketilmeli. Akşam yemeğinde 3 kase pirinç, yoğurt, 3 adet sebze ve 1 meyve yenmeli.
Pirinç Diyeti – Üçüncü Hafta
Üçüncü hafta diyetin ikinci haftasının tekrarı. Sadece son haftada aldığınız kalori miktarının 1200’ü geçmemesine özen göstermeniz gerekiyor. Pirinç diyeti yüksek tansiyonu düşürme etkisine sahip. Ayrıca kan şekeri düzeyini sabit tutuyor. Şeker hastalarının kilo almalarını önlemeye yardımcı oluyor. Diyetin böbrek taşı oluşumunu önlemeye yardımcı olduğu da kanıtlandı.