Mobilya Tercihlerinde Yapılan Başlıca Hatalar

Mobilya Tercihlerinde Yapılan Başlıca Hatalar

Yeni ev kuracak veya evini baştan aşağıya yeniden dizayn edecek olan kişiler, mobilya seçimlerinde genellikle başlıca hatalar yaparlar. Evin konumuna uygun olmayan kullanışsız modellerin seçimi ise evinizin atmosferinde uyumsuz bir görüntü yaratır. O nedenle mobilya tercihlerinde aşağıdaki başlıklara dikkat ederek seçimler yapmak her zaman için daha avantajlı dekorasyon kombinasyonları elde etmenize katkıda bulunacaktır.

Şıklığı Ön Planda Tutarken Konforu Göz Ardı Etmek

Mobilya tercihlerinde yapılan başlıca hatalar arasında hiç şüphesiz şıklığın daha üstün konumda yer alması gelir. Yani dekorasyonun sadece dış görünüşüne bakılarak rahatlığın ve kullanışlılığın göz ardı edilmesi, bir süre sonra sizinde canınızı sıkmaya başlayacaktır. Netice de bir oturma grubu her ne kadar gösterişli ve estetik görünse de rahat olmadıktan sonra önemini kaybedecektir. O nedenle yapılan mobilya seçimleri, hem sade hem şık hem de estetik modellerden yana yapılmaya çalışılmalıdır.

İkinci El Mobilya Tercihleri Yapmak

Toplumda birtakım insanlar, genellikle eşinin dostunun veya herhangi bir akrabasının yeni ev dekorasyonlarında eski mobilyalarının işlev göreceğini düşünerek evine getirir. Çok az kullanılmış olan ürünler için belki bu durum, büyük bir avantaj olabilir fakat yıpranmış ve tamir gerektiren mobilyalar için aynı düşünce söylenemez. Uzun yıllar kullanılmış olan bir salon takımı, hem görünüş açısından hem de kullanım açısından bir süre sonra sizi tatmin etmeyecektir.

Dekotarz Yansıtırken Kaliteden Ödün Vermek Günümüzde farklı malzemelerden üretilen pek çok mobilya seçeneği ile karşılaşmak mümkündür. Ancak bu mobilyalar arasından kaliteye işaret eden model seçeneği oldukça azdır. Dolayısıyla mobilya seçerken öncelikle dış görünüşünden ziyade ürünün kullanışlılığına ve kullanılan malzeme kalitesine dikkat edilmelidir. Netice de mobilyanın kalitesi, ürünün dayanıklılığını ve kullanım ömrünü de artıracaktır.