Doğuma Giderken Çantaya Neler Alınmalı?

Doğuma Giderken Çantaya Neler Alınmalı?

Anne adaylarının doğuma giderken hazırlayacakları çantaya koyacağı eşyaları mevsim şartlarına göre belirlemesi son derece önemlidir. Hayat kurtarıcı bir rol üstlenen ufak tefek eşyaları doğuma giderken çantanızda bulundurarak daha sağlıklı ve güvenilir bir doğum süreci yaşayabilirsiniz. Doğuma giderken çantaya neler alınmalı ve hangi detaylara dikkat edilmeli merak ediyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Hamilelik ve doğum takip kartınız var ise bu kartlar ile birlikte doktor kontrollerinizi yaptığınız dosyasınızı ve son yaptırdığınız; kan, idrar tahlillerinizi, sigorta kartınızı ve sağlık karnenizi yanınızda kesinlikle bulundurmanız gerekiyor. Bir miktar nakit para ve yakınlarınızın telefon numaralarını da her ihtimale karşı çantanıza ufak bir kağıda veya not defterine yazarak götürmelisiniz.

Deodorant, diş macunu, tarak, diş fırçası, şampuan, ıslak mendiller ve kulak pamuğu gibi kişisel bakım eşyalarınızı da mutlaka doğum çantanızda bulundurmanız gerekiyor. Saçlarınızı rahat bir şekilde toplayabileceğiniz tokaları da çantanızın ufak bir bölümüne sıkıştırabilirsiniz.

Bebeğiniz için de Eşya Götürmeyi İhmal Etmeyin

Hastanede doğum sonrasında kalacağınız süre boyunca kullanabileceğiniz temiz iç çamaşırlarını da götürmeyi unutmamalısınız. 1 paket hijyenik kadın pedi, 1-2 adet atlet ve eve dönüş esnasında giyebileceğiniz rahat kıyafetler işinizi fazlasıyla görecektir.

Doğum çantanızda bebek için de ufak tefek eşyalar bulundurabilirsiniz. Tulum, çorap, ağız mendilleri, pijama altı, şapka ve eldiven gibi kıyafetleri mevsim şartlarına göre seçerek çantanıza koyabilirsiniz. Çantanızı hazırlarken daima ihtiyacınız olabilecek ve hastanede bulamayacağınızı düşündüğünüz eşyaları yanınıza almaya özen gösterin. Acil olmayan ve hastanede bulabileceğiniz eşyaları yanınızda taşıyarak çantanızda gereksiz yer harcamayın. Çantanızın aşırı ağır olmamasına da özen gösterin. İdeal boyutlarda bir çanta ile doğum esnasında ihtiyaç duyabileceğiniz tüm eşyaları yanınızda rahat bir şekilde taşıyabilirsiniz.