Brezilya Usulü Kalça Kaldırma Estetiği

Brezilya Usulü Kalça Kaldırma Estetiği

Son yıllarda daha fazla sayıda kişi tarafından tercih edilmeye başlanan kalça estetiği aslında bir vücut implantı şeklidir. Özellikle kadınlar tarafından tercih edilen brezilya usulü kalça kaldırma estetiği kaba eti oluşturan kasların yeterince gelişmemesinden kaynaklanan küçük kalçaların büyütülmesine yönelik bir işlemdir. Elbette daha kalkık bir kalça görünüm elde edilebiliyor. Peki, bu estetik ameliyat nasıl yapılıyor ve nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte detaylar…

Estetikte Kalçayı Kaldırmak İçin Hangi Malzeme Kullanılıyor?

Estetik ameliyatta implant kalça kaslarının içine ya da kasların arka bölgesine yerleştiriliyor. Bu da daha dolgun ve dışarıya doğru daha çıkıntılı bir kalça görünümü elde edilmesini sağlıyor. Kullanılan protezler ise meme estetiğinde kullanılan protezler ile benzerlik gösteriyor. Ancak meme estetiğinde kullanılan malzeme kadar yumuşak değil. Daha sert bir silikon malzemeden üretiliyor. Protez patlamayacak ya da sızıntı olmayacak kadar sert olmasına karşın kişiye herhangi bir rahatsızlık vermiyor. Gluteal protez adını taşıyan bu malzeme oturma ve yatma pozisyonunda da bir rahatsızlık hissi oluşturmuyor.

Kalça Kaldırma Estetiğinde İz Kalıyor mu?

Bu ameliyat iki kalçanın arasından gerçekleştirilen kesi ile uygulanıyor. Son derece hafif bir iz kalabiliyor. Ancak tanga giyildiğinde dahi bu izin, kesinin uygulandığı yer itibariyle görünmesi mümkün değil. Ameliyat genel anestezi yapılarak gerçekleştiriliyor. Haliyle cerrahi müdahale esnasında kişinin bir acı ya da ağrı hissetmesi olanaksız oluyor.

Ameliyat Sonrası Günlük Yaşama Dönüş

Estetik ameliyatın gerçekleştirilmesinin ardından 3 ila 4 gün hastanın yüzükoyun ya da yan yatma pozisyonunda olması gerekiyor. Hastaneden çıktıktan sonra 3 ila 4 gün geçince pansuman ve kontrol yapılması için yeniden sağlık kuruluşuna gitmesi yeterli olabiliyor. Genellikle 1 hafta sonra hasta dilediği gibi yatabiliyor ve oturma pozisyonu alabiliyor.