Çok Fazla Antioksidan Maddenin Kalbiniz için Kötü Olduğunu Biliyor musunuz?

Çok Fazla Antioksidan Maddenin Kalbiniz için Kötü Olduğunu Biliyor musunuz?

Çok Fazla Antioksidan Maddenin Kalbiniz için Kötü Olduğunu Biliyor musunuz?

Popüler inanca rağmen, antioksidanlar normal bir insana yarar yerine zarar verebilir. Serbest radikal moleküllerini nötralize ettiği ve birçok rahatsızlığın “tamamen veya kısmen serbest radikallere yüklendiği” için antioksidanların faydalı olduğu düşünülüyor. Serbest radikaller, hücrelerinde atomlara neden olan oldukça reaktif, kararsız moleküllerdir. Bir elektron kaybetmek için vücut; oksidatif stres olarak adlandırılan bu süreç zarara neden olur.

Fazla Antioksidan Vücuda Nasıl Zarar Verir?

ABD’deki Tıp Utah Okulu Üniversitesi araştırmacıları, yüksek seviyedeki antioksidanların indirgeyici stres olarak adlandırılan elektronların kazanılmasına neden olabileceğini belirtiyor. Bu, elektron kazanan hücreler, serbest radikallerin aşırı düzeltilmesinden oluşurlar, bu da hücrelere zararlı olabilir. Bağışıklık sistemini etkileyeceğinden kalp ve kanser gibi hastalıklara zemin hazırlayabilir.

Kardiyomiyopati de dâhil olmak üzere dejeneratif hastalıklar, muhtemelen çeşitli farklı nedenleri olan kompleks hastalıklardır. Diğer mutasyonların hücre fonksiyonu üzerindeki etkileri veya hastalığın gelişiminde diğer tıbbi faktörlerin rolü burada incelenmemiştir. Bu sınırlamalar göz önünde bulundurulduğunda, antioksidanların sağlık için kötü olduğuna karar vermek için erken olmasına rağmen temkinli olmak ve aşırı tüketimden vazgeçmekte yarar vardır.