Evinizde Rahatlıkla Besleyebileceğiniz 11 Saksı Çiçeği

Evinizde Rahatlıkla Besleyebileceğiniz 11 Saksı Çiçeği

İnsanlar yaşam alanlarını güzelleştirmek için evlerinin alanına uygun şekilde çiçek büyütürler. Hatta yaşam alanları çok daha müsait olan insanlar, çiçek sevgisini daha da ileri boyuta taşıyarak aldıkları saksı çiçekleri ile oluşturdukları botanik bahçelerinde kendilerine adeta cennetten bir köşe yaparlar. Ancak ne var ki bazı çiçekler evde yetiştirilmeye müsait olmayabiliyor. Günümüzde ev ve iş yerlerinizde rahatlıkla besleyebileceğiniz rengarenk birçok saksı çiçeği türü vardır.

Çok zahmete girmeden yetiştirebileceğiniz saksı çiçeklerinin kimisini günlük su vermenizi kimisini de güneşe çıkarmanız büyütmeniz için yeterli olacaktır. Evde besleyebileceğiniz saksı çiçekleri arasında kesinlikle ilk sırayı begonya almalıdır. Beyaz, kırmızı, pembe ve sarı renklerin bütünleştiği ve adeta renk cümbüşü oluşturan bu saksı çiçeği, oldukça dikkat çekici güzelliğe sahiptir.

Saksı Çiçeklerinde Favori Menekşe

 Saksı çiçekleri arasında kadife çiçeği de görüntüsü ile en çok yetiştirilenlerden oluyor. Dikenli olmasına rağmen evlerin mutlak bir köşesinde olması gereken saksı çiçeklerinden birisi de kaktüs olmuştur. Sigara ve rahatsız edici kokuların yoğun olduğu evlerde kokunun önüne geçmek ve ev içerisinde naneli bir bahar havası yaşamak isteyen kişilerin evlerinde tercih ettiği saksı çiçeklerinden birisi de fesleğen olmuştur. Saksı çiçekleri arasında son dönemlerde petunya, barış çiçeği ve flamingo çiçekleri evlerde en çok tercih edilen saksı çiçekleri olmuştur. Evlerde en yaygın bulunan ve rengi ile büyüleyen saksı çiçeği ise kuşkusuz menekşedir. Şakayık ve mum çiçeği de ev ve iş yerlerinde tercih edilen saksı çiçeği olmuştur.