İnternette Bilgilerinizi Nasıl Silersiniz?

İnternette Bilgilerinizi Nasıl Silersiniz?

Günümüz iletişim çağında bilgileriniz hiç de güvenli olmayan bir şekilde yayılabilir. İnternet üzerinde bilgilerinizin yer alması ise birçok kişiyi sıkıntıya sokan durumlardandır. İnternette bilgilerinizi nasıl silersiniz? Bu sorunun yanıtını bulmak için hangi hesapta bilgilerinizin yer aldığını bilemeniz gerekiyor. Buna göre farklı uygulama çeşitleri vardır.

Facebook, Twitter ve buna benzer sosyal hesaplarda yapılan bilgi silimi ile arama motorundan isminizi kaldırmak aynı uygulama yöntemi ile olmamaktadır. Özellikle bazı sosyal hesaplar hesabın tamamen kapatılmasına izin vermeyerek hesabı sadece askıya alır. Bu dönem içinde de bilgileriniz hesap içinde varlığını sürdürür. Sosyal hesap kanalı sayfa kapatmanıza zorluk çıkarıyor ise hesabınız boşaltabilir ya da yanlış bilgi ekleyebilirsiniz.

Bunun yanı sıra blog adresi ve kendi isminiz ile üye olduğunuz forumlarda da yer alan bilgileri silmeniz gerekecek. Blog hesabını da kapatmanız mümkün. Bunun yanı sıra diğer sosyal hesaplarda yer alan sayfalarınızı da silmeniz gerekiyor.

Facebook Hesap Kapatma

Facebook genellikle hesap dondurma imkânı veren bir sosyal paylaşım platformudur. Hesabı tamamen kaldırmak için facebook.com/help/delete_account adresini ziyaret edip buradan hesabınızı tamamen kapatabilirsiniz.

Twitter Hesap Kapatma

Twitter hesap kapatma için ayarlar bölümünden anında hesap kapama yapabilirsiniz. 30 gün boyunca giriş yapmamanız durumunda hesap kaybolur.

Linkedin Hesap Kapatma

Linkedin de ayarlar ve hesabımı kapatın uygulamasını takip etmeniz yeterlidir.

Arama Motorundan İsim Silme

Arama motorunda bulunan bilgileri silmek pratikte çok da kolay olmayan bir uygulamadır.  Tüm bilgileri silseniz bile telefon ve adres gene de arama motorunda yer alabilir.

Silme işlemi için öncelikle Google başvurmanız gerekiyor. Bu başvuru ile kredi kartı numaraları, imza, banka hesap numarası, TC kimlik numarası gibi kişisel bilgilerin silimi gerçekleşir.