Rimel Sürme Hileleri

Rimel Sürme Hileleri

Makyaj yapan her kadının ön plana çıkarmak istediği bölge gözleridir. Buğulu, çekici, iddialı gözlere sahip olmayı her kadın ister. Önereceğimiz rimel sürme hileleri ve doğru teknikler ile istenilen etkiyi yaratmak mümkün!

Rimel Fırçası Seçimi ile Başlayın!

Kirpiklerinizin kısa olduğunu düşünüyorsanız, tercih edeceğiniz rimel kıvrık fırçalı olanlardır. Seyrek kirpikleri, dolgun ve hacimli gösteren rimel seçiminde ise kıllı fırça olmasına dikkat edilmelidir. Kirpikleri ayıran ve hacimli bir görünüm kazandıran kıllı fırçalı rimeller, kirpiklerin daha kalın görünmesini sağlar ve kirpikleri daha iyi boyar. Düz kirpikleri uzun/yoğun gösterebilmek için, spiral/klasik fırçalar tercih edilmelidir.

En İyi Göz Makyajı için Rimel Rengi Ne Olmalı?

Çekici göz makyajının sırrı, doğru renk rimel sürmekten geçer. Rimel renginin seçiminde çoğunlukla kadınların tercihi, standart siyah olanlardır. Siyah rimeller ile kirpikleri etkileyici göstermek mümkündür ancak; farklı bir stil yaratmak isteyen koyu renk gözlü olan kadınlar lacivert ve mavi renkli rimelleri, renkli göze sahip olan kadınlar ise mürdüm, mor renk rimelleri kullanmayı deneyebilir.

Düzgün Rimel Sürme Teknikleri

Kirpiklere rimel sürerken doğru teknikleri kullanmak çok önemlidir. Başınızı hafifçe arkaya doğru kaldırarak karşıya bakın. Rimelden fırçayı çıkarıp üst kirpik diplerinden başlayın, uçlara doğru yedirerek ve sağa sola kaydırarak sürün. Bu esnada göz kapaklarınızı bir tatlı kaşığı ile kamufle ederseniz rimelin bulaşmasını da önlersiniz. Düzgünce sürüp bitirdikten sonra 1-2 dakika bekleyip, aynı şekilde 1 kat daha rimel sürerseniz çok daha iddialı olacaktır!

Göz Yapısına Göre Rimel Nasıl Sürülür?

Göz kapakları düşük olan kadınlar: rimel kullanırken gözlerinin uç kısımlarını daha çok hareketlendirmek gerekir. Ortalara doğru rimel azaltılmalı, iç kısımlarda ise belli belirsiz sürülmelidir. Bu teknik gözün düşük yapısını hafifletip, daha genç bakışlara sahip olmanızı sağlar.

İki göz arası mesafe uzak ise; rimel sürme tekniği, uç kenarlarda hafifçe rimel sürmeye başlayıp, göz pınarlarına doğru yoğunluğunu arttırmak olmalıdır. İki göz arası mesafe birbirine yakın olan kadınlar ise bu işlemin tersi şekilde (uç kısımlara yoğun rimel, göz pınarına doğru hafif) sürmelidir.