Vitamin ve Mineraller Hakkında Şaşırtıcı Gerçekler

Vitamin ve Mineraller Hakkında Şaşırtıcı Gerçekler

Protein, karbonhidrat ve yağların aksine, vitaminler parçalandıklarında kullanılabilir enerji vermezler. Karbonhidratlardan, proteinlerden ve yağlardan enerji salınan enzimlere yardımcı olurlar, ancak kendileri enerji sağlamazlar.

Uzmanların çoğu, eğer vücudunuzun vitamin ve mineralleri besinlerden alma yeteneğini engelleyen temel sağlık koşullarına sahip değilseniz ve sağlıklı bir beslenmeniz varsa genellikle takviye almanıza gerek olmadığını söyler. Nedeni şu ki, vitaminler ve mineraller yediğimiz doğal yiyeceklerden geniş ölçüde elde edilebilir. Yetişkinlerin çoğu, tüm ihtiyaçlarını, meyveler, sebzeler, yağsız proteinler ve tam tahıllarla dolu, dengeli ve sağlıklı bir beslenme rutini ile karşılayabilir. Yalnızca yiyeceklerle çözülemeyen bir eksiklik durumunda, eksik olduğunuz belirli vitaminleri ve mineralleri almak, boşlukları doldurmanıza yardımcı olabilir.

Birçok Vitamin Takviyesi Aslında Yararsız!

Yüksek enerji, kanser riskini azaltma, daha iyi bağışıklık fonksiyonu ve kilo verme gibi çok cazip iddialar mevcut. Bunları kim istemez ki? İddia gerçek olamayacak kadar iyi geliyorsa, muhtemelen, doğru değildir. Bu iddiaları ek reklam veya vitamin kutusu üzerinde görmek, desteklendikleri anlamına gelmez. Bu nedenle, “enerji vitaminleri” veya vitamin takviyesi ile gıdaların yerini alan diyetler için yapılan sahte iddialara dikkat edin.