Enfeksiyona Temel Oluşturan Neden, Stres

Enfeksiyona Temel Oluşturan Neden, Stres

Günlük yaşantı içinde yaşanan strese karşı vücut belli ölçüde savaşarak bunu bertaraf etmenin yolları bulur. Fakat sürekli olarak strese maruz kalmak maalesef kişinin savaşamayacağı derecede olduğu için vücut dengesinde de değişimlere neden olur. Stresin vücut dengesini bozduğu ve kişilerde hastalık oluşumuna sebep olduğuna dair gerçekleştirilen araştırmalarda en çok bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskinin artığı belirlendi.

Bağışıklığı Çökertiyor

Sürekli stres altında olan kişiler genellikle bedensel olarak da kendilerini yorgun hissederler. Aslında bu his doğrudur. Çünkü vücuttaki stres hormonları en üst düzeyde çalışırlar. Bu ise kişinin yorgun ve bitkin düşmesine sebep olur.

Gerçekleşen bu stres hormonunun çalışmaları vücuda giren mikroplar ile savaşmak zorunda olan alyuvarları da etkiler. Onların istedikleri oranda savaşmalarına engel olan stres hormonu sonucunda da bağışıklık sistemi zarar görür. Sürekli hasta olduğunu, grip ve benzeri bulaşıcı hastalıklara yakalandığını belirten kişi aslında sürekli olarak stres altındayım da demek istiyor. Bu durumda da öncelikle stres yaratan durumun ortadan kaldırılması gerekir.