Akıl Sağlığınız için Bu Yiyeceklerden Uzak Durun

Akıl Sağlığınız için Bu Yiyeceklerden Uzak Durun

Hangi yiyeceklerin sağlıklı olduğunu bilmek önemlidir ama hangi yiyeceklerin vücudunuz kadar beyninize de zarar verebileceğini bilmek de beyin sağlığını, hafızayı ve konsantrasyonu korumak için çok önemlidir. İşte belleği bozan, ruh halini etkileyen ve sağlık risklerini artıran en zararlı gıdaların mini bir listesi:

Beyine Zarar Veren 3 Yiyecek Grubu

Şekerli yiyecekler ve içecekler: kandaki yüksek şeker seviyeleri sadece obezite ve diyabet riskini arttırmakla kalmıyor. Aynı zamanda sizi demans hastalığı riskine de maruz bırakıyor. En iyisi, su, sebze suyu, şekersiz çay ve şekersiz süt ürünleri tüketmeyi düşünün.

Trans yağlar: Trans yağlar veya doymamış yağ asitleri az miktarda süt ve et gibi doğal ve sağlıklı ürünlerde de vardır. Fakat atıştırmalıklarda, paketlenmiş unlu mamullerde ve fast-food’ta kullanılanlar çok daha zararlıdır. Araştırmalar, trans yağ alımı ile Alzheimer hastalığı arasındaki ilişkiyi doğruluyor.

İşlenmiş karbonhidratlar: Beyaz un gibi yüksek glisemik indeksleri (GI) yüksek karbonhidratlar, beyine zararlı olarak kabul edilirler; hem çocuklar hem de yetişkinlerde hafızayı bozar, inflamasyon risklerini arttırır ve dejeneratif hastalıklara neden olabilir. Sağlıklı alternatifler tam tahıllı gıdalar, sebzeler ve meyvelerdir.