Gıdaları Vakum Ambalaj ile Korumanın Faydaları

Gıdaları Vakum Ambalaj ile Korumanın Faydaları

Vakum teknolojisi ilk olarak 80 yıl kadar önce gıda paketleme şirketleri tarafından para kazanmanın bir yolu olarak kullanıldı. Bu vakum ambalaj tekniği özellikle uzun mesafelerde taşınan gıdaların bozulmasını engelledi ve raf ömrünü uzattı. Bakterilerin ve küflerin büyümesini engelledi, aynı zamanda yiyecekleri taze tuttu. Vakum sızdırmazlığı bugün hala aynı amaçla kullanılıyor; yiyecekleri saklamak, korumak ve uzun süre depolamak için uygun ve ekonomik bir yoldur.

 

Vakum Ambalaj Yiyecekleri Nasıl Koruyor?

Kaliteli vakum ambalaj çeşitleri öncelikle, mezofiller, psikotroplar, termofiller ve psikrofiller gibi mantar ve bozulma bakterilerinin çoğalmasını önleyerek gıdayı korurlar. Bu bakteriler sebzelerde klorofil ve demir içeren pigmentler gibi organik enzimleri parçalayıp, solmaya, kokmaya ve organik asit birikimlerine neden olurlar. Onlar sadece yiyeceklerin tadını, görünümünü ve dokusunu mahvetmekle kalmaz aynı zamanda yenilirse ciddi hastalıklara neden olurlar.

Neyse ki, bu tür bakteriler gıdaları metabolize etmek ve çoğalmak için oksijene ihtiyaç duyarlar ve vakumlu ambalajlar onları oksijenden mahrum bırakır. Gıda üretimi yapıyorsanız veya yiyecek içecek sektörüyle ilgili iseniz www.ozambalaj.com adresini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Her türlü gıda için size güvenli ambalaj çeşitleri sunabilirler.