Bebek Pişik Sorunu ile Nasıl Başa Çıkılır?

Bebek Pişik Sorunu ile Nasıl Başa Çıkılır?

Bebeklerin çoğu, belli zamanlarda, hatta onlardan kaçınmak için yapılan tüm bakımlarda bile, pişik problemi ile tanışır. Genellikle bebek bezi sıklıkla değişmediğinde, ishal olduğunda ve sağlıksız bebek bezi kullanıldığında pişik ortaya çıkar. Ayrıca, emziren anneler tarafından diyette değişiklik yapıldığında, katı gıdaya geçildiğinde veya bebeğe antibiyotik verilirse de oluşabilir.

Neyse ki, bebeğin rahatsızlığını hafifletmek ve yumuşak ve ipeksi cildini beslemenize yardımcı olacak bazı ev ilaçları ve tıbbi tedaviler vardır.

Bebek Pişik Tedavisi için Evde Yapılabilecekler

  • Etkilenen bölgenin hava almasına izin verilirse iyileşmeye yardımcı olur. Hava akışını artırmak için bebeğinizin, uyku saatleri sırasında kısa süre bebek bezi olmadan kalmasını sağlayın.
  • Pişik döküntü ve kızarıklığı hafifleyinceye kadar, normalden daha büyük bezleri kullanın. Sabun ve ıslak mendil kullanmaktan kaçının; alkol ve parfümler tahrişe neden olabilir ve döküntüleri şiddetlendirir.
  • Bebek pişikleri için özel olarak geliştirilmiş bitkisel içerikli pişik kremleri kullanabilirsiniz. Çinko oksit kremleri genellikle aktif içeriktir ve krem, bebeğin cildi rahatlatıcı ve koruyan kalın bir tabaka halinde uygulanır.

Bebeğinizin pişik sorunu evde arındırma ile gitmezse, doktorunuz hidrokortizon içeren krem, mantar enfeksiyonu nedeniyle kızarıklığa neden oluyorsa anti-fungal krem, topikal merhemler veya oral antibiyotikler verebilir.