Şiddeti hafif dahi olsa uzun süren ağrılar, kişinin yaşam kalitesini ciddi oranda düşürüyor ve günlük hayatını da sekteye uğratıyor. Özellikle; baş, omuz ve bel ağrıları çok sayıda kişinin yaşadığı ortak sıkıntı haline geldi. Çoğu zaman ilaç kullanımı ile ağrılar ortadan kaldırılıyor. Ancak ağrıya neden olan sebep mevcudiyetini koruduğundan bir süre sonra ağrı kesici ilaçlar da etkisini göstermiyor. İşte bu durumda; nöral terapi uygulaması devreye giriyor.
Son yıllarda nöral terapi ile baş, omuz ve bel ağrısı tedavisi sıklıkla uygulanan bir yöntem haline geldi. Nedeni açıklanamayan ağrılar genellikle psikolojiye bağlı olarak vejetatif sinir sisteminde bozulma olmasından kaynaklanıyor. Pek çok neden bu sinir sisteminde bozulmaya sebebiyet verebildiğinden, vücudun herhangi bir noktasında nedeni açıklanamayan ağrılar ortaya çıkabiliyor. Nöral terapi en çok vejetatif sinir sistemi üzerinde başarılı olan bir uygulama.
Nöral Terapi Nasıl Uygulanır?
Öncelikle hastanın hikayesi saptanmalı. Hastanın hikayesi vejetatif sinir sisteminde bozulmaya neden olan sebebi de içeriyor olabilir. Bu yüzden son derece önemli bir aşamadır. Hastanın öyküsü saptandıktan sonra lokal anesteziler kullanılarak nöral terapiye başlanır. Bozulmuş olan hücreye yapılan müdahale ile elektriksel potansiyeli normale döndürülür. Bozulmuş ya da işlevini yitirmiş olan sinir sisteminin yeniden aktif hale gelmesi amaçlanır.
Son derece hızlı ve kalıcı bir iyileşme sağlayabilen nöral terapi, seanslar halinde gerçekleştirilen bir tedavi yöntemidir. Bu nedenle tüm Avrupa ülkelerinde, her ağrı merkezinde uygulanan ilk yöntem nöral terapi oluyor. Sadece boyun, bel ve baş ağrılarında değil yüz felci, unutkanlık, kulak çınlaması, alerjik rahatsızlıklar, depresyon ve huzursuz bacak sendromu ile uyku düzensizliği rahatsızlıklarında da nöral terapi ile kısa sürede kalıcı bir başarı elde edilebiliyor.