Bayan Şort Seçimi Nasıl Yapılır?

Bayan Şort Seçimi Nasıl Yapılır?

Şort biraz riskli bir kıyafet seçimidir. Genellikle vücuduna güvenen kişiler şortu daha fazla tercih ediyor.  Tüm kıyafetlerde olduğu gibi şort seçiminde de vücut tipine uygun seçimler yaparak kusurlar kapatılabilir. Vücut tipine göre bayan şort seçimi nasıl yapılır sorusunun cevabını yazının devamında bulabilirsiniz.

Geniş Basenler

Geniş basenler, Türk kadının genel şikâyetidir. Basenleri geniş olanlar şort giyemez diye bir kuralın olmadığını unutmamalısınız. Sadece doğru seçimlerle geniş basenlerini bir miktar gizleyebilirsiniz. Bunun için mini şortlardan uzak durmanız gerekiyor. Mini şortlar geniş basenleri ön plana çıkarır. Dizde biten şortlar, geniş basenliler için en doğru seçenek olacaktır. Yatay çizgiler bu vücut tipinde asla kullanılmamalı aksine dikey çizgiler kullanılmalıdır.

Kıvrımsız Vücutlar

Bu tür vücut tipleri; pliseli şortları tercih ederek vücutlarını kıvrımlı gösterebilir

Uzun Boylular

Uzun boyluların mini şortlardan uzak durması gerekiyor. Mini şortlar bakışları bacaklara çekecektir. Diz ve baldır arası şortlar uzun boylular için idealdir.

Kısa Boylular

Kısa boylular mini şortları tercih edebilir. Yüksek bel seçimler yapmak, onları daha uzun boylu göstereceğinden bu yönde seçimler yapmaları doğru olacaktır.

Geniş Kalçalar

Geniş kalçaları olan bayanlar şort seçerken koyu renklere yönelmeliler.