Kıyafete Bulaşan Makyaj Nasıl Temizlenir?

Kıyafete Bulaşan Makyaj Nasıl Temizlenir?

Makyaj yapmak kadınların gönülden büyük bir tutku ile bağlı oldukları özel bir aktivitedir. Doğru şekilde uygulanmış olan makyaj sayesinde kadınlar daha çekici ve alımlı bir görünüme kavuşabilirler. Ancak her işte olduğu gibi makyaj yapmak konusunda da birtakım zorluklar mevcuttur. Bu zorluklar arasında ilk sırada ise, makyaj yaparken makyaj malzemelerinin kıyafete bulaşması bulunmaktadır. Kıyafete bulaşan makyaj nasıl temizlenir ve çözüm yolları nelerdir diye merak ediyorsanız bu yazımıza göz atabilirsiniz.

Ruj Lekesi Nasıl Çıkar?

Ruj lekelerini çıkartabilmek için rujun bulaştığı bölgeye ufak bir miktar saç spreyi sıkmayı deneyebilirsiniz. Saç spreyi sıktıktan sonra birkaç dakika bekledikten sonra havlunuzu biraz ıslatarak kıyafetinizi silmeyi deneyebilirsiniz. Böylelikle lekeden kurtulmuş olursunuz.

Toz Makyaj Malzemeleri Nasıl Çıkar?

Far ve allık türündeki toz makyaj malzemelerinin çıkartılması oldukça kolaydır. Lekeli bölgeye hiçbir işlem uygulamadan fön makinenizi soğuk ayara alarak lekeli bölgeye doğru tutarak temizleyebilirsiniz.

Sıvı ve Krem Makyaj Malzemeleri Nasıl Çıkar?

Krem, allık, fondöten gibi makyaj malzemeleri bıçak veya kaşık yardımı ile çıkartılabilen malzemelerdir. Bu lekeyi bıçak veya kaşık ile kazıdıktan sonra üzerine ufak bir küp buz koyarsanız eridiği zaman lekenin daha kolay çözülmesini sağlayabilirsiniz.

Eyeliner Lekesi Nasıl Çıkar?

Eyeliner kullanırken kıyafetinize bulaştırdıysanız ufak bir pamuğa makyaj temizleyici ürün dökmeniz yeterli olacaktır. Lekeli bölgeye hafif bir baskı yaparak pamuk ile sildiğiniz zaman leke çözülmeye başlar. Dilerseniz soğuk su yardımı ile daha etkili sonuçlar da ortaya çıkartabilirsiniz.

Makyaj malzemelerinin türüne göre kıyafetlerin üzerinden çıkartılması işlemi yukarıda bahsettiğimiz şekilde olmaktadır. Makyaj malzemelerinizi kıyafetlerinize bulaştırdıktan sonra dikkat etmeniz gereken nokta zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde leke kurumadan müdahale etmenizdir.