Vaillant Klimanızın Düzgün Çalışmamasının 5 Nedeni

Vaillant klimanızın çalışmamasının arkasında, teknik veya teknik olmayan nedenler olabilir. Ancak nadir durumlarda vaillant servis onarımları işe yaramayabilir ve klimanızı yenisiyle değiştirmeniz gerekebilir. Eğer klimanız doğru çalışmıyorsa ya da düşük performansta çalışıyorsa en yaygın bu beş nedenden biri aranabilir.

  • Tıkalı hava filtresi: Tıkalı bir hava filtresinin temizlenmesi kolaydır. Tek yapmanız gereken filtreyi çıkartıp yıkamak ve kuruduktan sonra geri koymaktır.
  • Kirli kondansatör bobinleri: Kondenser bobini ne kadar kirli olursa, o kadar az verimli olacaktır. Klima daha fazla güç tüketir, ancak odayı etkili bir şekilde soğutmaz.
  • Yetersiz soğutucu sıvısı: Soğutucu gazın seviyesi herhangi bir kaçak nedeni ile düşerse, klima soğuyamaz. Bu aşamada, vaillant servis teknisyenlerine ihtiyacınız vardır, çünkü çoğu durumda soğutucu sorunu giderilemez.
  • Aşırı sıcaklık: Bazen, (özellikle de dış ünite doğrudan güneşe bakıyorsa) ortam sıcaklığı kompresörün taşıyamayacağı kadar yüksek olabilir ve çalışmayı durdurabilir.
  • Arızalı kompresör: Bir kompresör, soğutucuyu sıkıştıran ve onu buharlaştırıcı bobin boyunca dolaştıran motordur. Klimanız soğutmuyorsa, bunun nedeni arızalı bir kompresör olabilir.

Doğru bir kurulumdan sonra klimanızı temiz tutmak yapabileceğiniz en iyi şeydir. Fakat hiçbir sorun yokken Vaillant klimanız çalışmıyorsa,  https://444servis.com.tr/vaillant linkinden profesyonel yardım almak daha güvenlidir. Uzman Vaillant servis ekibi, kısa sürede sorunu giderecek cihazınızdan maksimum verim almanıza yardımcı olacaktır.