Fondöten Rengi İstediğiniz Gibi Değilse Yapabileceğiniz En İyi 5 Şey

Fondöten Rengi İstediğiniz Gibi Değilse Yapabileceğiniz En İyi 5 Şey

 

Mağazada denediğinizde çoğu fondöten veya BB kremler temel cilt tonunuz için uygun gibi görünse de, bazen bütün yüze uygulamak çok farklı bir görüntüye neden olabilir. Bazen de ten renginiz mevsime bağlı olarak değişebilir. İşte, fondöten rengi istediğiniz gibi değilse yapabileceğiniz harika ipuçları:

  • Fondöten rengi çok açıksa bronzlaştırıcı ekleyin: Çok açık renkli fondöteninizi koyulaştırmanın en iyi yolu bir bronzlaştırıcı ile karıştırmaktır. Bu aynı zamanda cildinize bronzlaşmış görünümü verecektir.
  • Koyu ve açık renk fondötenleri karıştırın: Cildiniz için daha iyi ve doğru bir renk tonu elde etmek için açık/koyu tonları karıştırın. Bu, daha önce alıp kullanamadığınız BB krem ve fondötenleri değerlendirmeniz için de harikadır.
  • Fondöten ile allık karıştırın: Özellikle solgun görünen yüzünüz için fondöteninize biraz allık ilave etmek, cildinize doğal bir canlılık getirmek için harika bir fikirdir. Küçük bir allık parçası alın ve fondöteninize karıştırıp uygulayın.
  • Fondötene kapatıcı ekleyin: Çok açık renkli fondöteninizden biraz daha koyu olan bir kapatıcınız varsa, yeni bir fondöten tonu elde etmek için kullanabilirsiniz.
  • Yüz pudrası ile fondöteni karıştırın: Yüz pudrası, özellikle çok açık renkli hafif fondöten için harika bir koyulaştırıcıdır. Çok küçük oranda denemeler yaparak istediğiniz rengi yakalayın.