Dağınık Bir Masa Yaratıcılığınızı Artırabilir mi?

Dağınık Bir Masa Yaratıcılığınızı Artırabilir mi?

Einstein, her zaman darmadağın bir masada çalışırdı. Acaba bu düzensizliği yaratıcılığını arttırdı mı? Olabilir. Minnesota Üniversitesi’ndeki bir grup araştırmacı tarafından yapılan bilimsel bir araştırma, dağınıklık ve karışıklığın yaratıcı düşünceyi artırabileceğini ve yeni fikirlere ilham verebileceğini ortaya koydu. Ancak, hepsi bu kadar değil.

Dağınık Çalışıyorsanız Belki de Bir Dahisiniz…

Dâhilerin yaşamlarını inceleyen araştırmanın sonuçları dağınıklığın yaratıcılığı tetiklediğini ancak birkaç dezavantajı olduğunu belirtti. Karmaşık çalışma alanlarındaki insanlar, düzenli ve temiz çalışanlardan daha az cömertlerdi. Ayrıca sağlıksız yiyecek, içecek seçimleri yaptılar.

Bu ankete bir antitez olarak, yakın tarihli bir ankette ise, % 75’lik bir oranın masa-ofis dağınıklığının üretkenliklerini azalttığını söylediği ortaya çıktı. % 50’si, düzensiz ofislerinin motivasyon seviyelerini düşürdüğü ve aynı zamanda zihin durumlarını da belirlediği konusunda hemfikirdi.

Çalışma ortamınızda darmadağın eşyalar ve yığınlarınız var mı? Masanızdaki karışıklığın sizin süper yetenekli olduğun anlamına geldiğine inanıyorsanız bu dosya yığınları, atılmış paketler, bardaklar vs. size bir iş maliyeti olabilir. Elbette bir dâhinin karmaşası metodiktir, tesadüf değil. Sonuç olarak herkesin çalışma düzeni, motivasyonunu olumlu ya da olumsuz etkileyebilir.