Kuru Şampuan Kullanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kuru şampuan, muhtemelen en iyi kozmetik buluşlarından biridir. Ne olduğunu bilmeyenler ve “kuru şampuan nedir?” diye merak edenler için açıklamak gerekirse, kuru şampuan; saç derisine kuru tozun uygulanması ve bu tozun saçtaki tüm yağı emmesi üzerine çalışan bir formüle sahip saç temizleme ürünüdür. Zaman kazandırma adına faydalı ve kullanımı basit olmasına rağmen doğru uygulamak önemlidir.

Kuru Şampuan Nasıl Uygulanmalı?

Kuru, kirli saçlarınıza, yüzünüzdeki saç bitim çizgisinden başlayarak ürünü püskürtün. Bunu yaparken kuru şampuanın ucu ile yüzünüz arasında en az 15 cm olmasını sağlayın. Saçlarınızı bölümlere ayırarak tüm saç diplerine uygulayın. Ayrıca, çok fazla ürün kullanmayın, tüm saç için kullanım birkaç saniye sürmelidir. Sonra tozu karıştırmak, köklerden saç uçlarınıza doğru hareket etmesini sağlamak için parmaklarınızı kullanın.

Tüm yağı emmek için tozu beklemeniz gerekir. Yani, aslında, kuru şampuanın işini yapması biraz zaman alır. Sabırsız olmayın. Saçlarınızı yıkadıktan hemen sonra da kuru şampuan kullanabilirsiniz, bu, saçlarınızın daha uzun süre canlı kalmasına yardımcı olur. Kuru şampuanın bir veya iki kullanımından sonra saçlarınızı yıkamanız gerekir, aksi halde kimyasal birikim saçınızın donuk ve kuru görünmesini sağlar.