Ekonomi Piyasalarında E-Ticaret Lojistiği Yükseliyor!

Ekonomi Piyasalarında E-Ticaret Lojistiği Yükseliyor!

Gelişmiş ekonomilerde online alışverişin büyümesi, gıdaya karşı, moda, elektronik ve dayanıklı tüketim malları gibi sektörlerde daha güçlüdür. Satın alınan kalemlerin genellikle posta, paket veya nakliye ağı aracılığıyla dağıtıldığı ilk planda, e-ticaret lojistiği modelleri farklı lojistik işlev türü için yeni bir talep dalgasına yol açar.

Profesyonel E-Ticaret Lojistik Hizmetleri ve Avantajları

Hangi modda olursa olsun, gönderiyi organize etme ve takip yeteneği bütünsellik gerektirir. Çevrimiçi sipariş durumu, çevrimiçi sevk belgeleri/fatura, ödemeler için otomatik hatırlatıcı, sorunsuz arayüz, kritik bilgiler için çevrimiçi uyarılar, bilgi sistemleri geçmiş veri analizi, teslim tarihi vb. hususlara dayanan e-ticaret lojistiği, nakliyatçılara, müşterilere ve 3PL servis sağlayıcılarına aşağıdaki avantajları sağlar:

  • Geliştirilmiş iletişim
  • Tedarik zincirine şeffaflık
  • Maliyeti azaltma
  • Verimliliğin iyileştirilmesi
  • Zamanında teslimat
  • Gelişmiş müşteri memnuniyeti

Etkin bir e-lojistik yapı ve operasyon kurmanın önemi açık. E-ticaret büyümeye devam ederken, özellikle de çok kanallı lojistik şirketleri, bunun dağıtım ağı altyapıları için neler gerektireceği üzerinde çalışmaya yeni başlıyorlar. Oysa OPLOG gibi sektör liderleri, bu konuyu çoktan aşmışlar. https://oplog.com.tr/neler-yapiyoruz/e-ticaret-lojistigi/ linkine tıklayarak profesyonel çalışmalara göz atmaya ne dersiniz?