Düşük Yapmayı Önleyen Besinler Neler?

Düşük Yapmayı Önleyen Besinler Neler?

Hamileliğe hazırlanan ve bebeğinin dünyaya geleceği günü umutla bekleyen anne adaylarının en büyük kâbusu bebeğini düşürme endişesidir. Daha önce düşük yapmış olan ya da ilk gebeliğini yaşayan anne adayları bu endişeyi daha çok yaşamaktadır.

Düşük yapmayı önleyen besinler olarak bilinen meyve ve meyve yaprakları ile hazırlanan çay bu endişeden kurtulmanıza da destek olacaktır. Fakat bu besinleri ve çayı tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışarak gebeliğiniz döneminde tüketip tüketmeyeceğiniz konusunda detaylı bilgi edinmeniz yararlı olacaktır.

Ahududu ve Böğürtlen

Ahududu ve böğürtlen meyveleri düşük riskine karlı koruma sağlayarak özellikle kanama riskini azalttığı düşünülen meyvelerdir. Sadece bu meyvelere değil aynı zamanda yaprakları ile hazırlayacağınız çayı da tüketebilirsiniz. Daha önce belirttiğimiz gibi doktorunuza danışarak buna göre seçim yapmanız önerilir.

Çay

Ahududu ya da böğürtlen yaprağı ile hazırlanan çay için öncelikle yapraklar ince kıyılır. Orta boy bardak içinde bulunan sıcak su içine koyularak üstü kapatılır. 10 – 15 dakika kadar demlendikten sonra tüketebilirsiniz.