Lojistik Şirketi Nasıl Seçilmelidir?

Lojistik Şirketi Nasıl Seçilmelidir?

Doğru lojistik sağlayıcının seçilmesi, şirketler için zor bir deneyim olabilir. Araştırmalar ve tarayıcınız üzerinde bir lojistik şirketi araması size pek çok seçenek sunacaktır. Fakat bunun için acele etmeyin, çünkü şirketinizin itibarı ve başarısı, lojistik sağlayıcınızın güvenilirliğine bağlı olabilir.

Bir Lojistik Şirketi Seçerken Dikkat Edilecek En Önemli 5 Faktör

Sizi en iyi anlayan lojistik sağlayıcınızı seçerken bu 5 faktörü kullanarak potansiyel bir lojistik karmaşasından kaçınabilirsiniz.

  1. Yetkinlik: Potansiyel bir lojistik şirketi, kuruluşunuzun ihtiyaçlarını karşılayan belirli servis alanlarında yetkin olmalıdır.
  2. Müşteri servisi: Lojistik tedarikçisi, müşteri hizmetleri, cevap verme, akıcı iletişim hatları ve etkin problem çözme konularına öncelik tanıyor mu?
  3. Güvenlik Kaydı: Sürekli değişen hareketlilik ve emniyet yönetmelikleri nedeniyle, güçlü bir güvenlik kaydı olan bir taşıyıcı seçmeniz zorunludur.
  4. Şirketin Kararlılığı: Tedarik zinciriniz basit veya karmaşık olsun, genel şirket istikrarına sahip bir lojistik sağlayıcısı seçin.
  5. Şirket İtibarı: Yeni bir iş düzeninde, lojistik sağlayıcının firmanın müşterileri, tedarikçileri ve çalışanlarıyla iyi, kötü veya çirkin bir itibarı olup olmadığını araştırın.

Uzun vadeli çözüm sağlayıcı seçimi ile ilgili toplam maliyeti düşünün. Birlikte çalışmanın genel olarak en düşük maliyetini sunan lojistik şirketi http://oplog.com.tr/en-iyi-lojistik-sirketini-secmek/ önümüzdeki yıllarda etrafınızda olmasını istediğiniz ortağınız olmalıdır.