Vakum Ambalaj Sağlıklı mıdır?

Vakum Ambalaj Sağlıklı mıdır?

 Çoğu kişi mağazadaki hangi öğeleri alacağına görünüme bakarak karar verir. Peki, vakum ambalaj sağlıklı mı ve tüketici alışkanlıklarını etkiliyor mu? Araştırmacılar, gıda ambalajının şeffaflığının içerdiği gıdaların büyüklüğüne, görsel çekiciliğine ve sağlıklılığına bağlı olarak atıştırmalık alışkanlıklarını farklı şekillerde etkilediğini keşfetti. (Kaynak: Journal of Marketing)

Vakum Ambalaj Sağlıklı ve Çekici Çözümler Getiriyor

Vakum ambalajlama, gıda ürünlerinin raf ömrünü uzatmanın bir yoludur. Ürün hava geçirmez bir pakete vakum ambalaj içerisine yerleştirilir, hava emilir ve paket kapatılır. Ürünün çevresindeki hava kaldırdığında, ambalajdaki oksijen seviyeleri azaltılarak oksijen soluma yapan bakteri ve mikroorganizmaların büyümesine ve ürünün bozulmasına engel olur. Oksijen eksikliği, aynı zamanda oksidasyona bağlı bozulma miktarını azaltır; muzun kahverengiye dönüşmesine neden olan süreç.

Çeşitli üretici noktalarına hizmet veren ambalaj üreticisi de satışlarında vakum ambalajın ciddi oranda arttığını belirtiyor. İyi bir öneri olarak http://www.ozambalaj.com web adresini ziyaret etmenizi öneririz. Ambalaj sektöründe etkili firma, farklı ambalaj alternatifleri ile ürünlerinize yönelik çözümler getirebilir. Ambalajlar, satın alma davranışını etkilemesi durumunda reklamların yapamayacağı şeyleri yapabilir.